Snoei baalt: "Vind Van den Boomen zelfs completer dan Diemers"

6 augustus 2020, 00:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Graafschap-trainer Mike Snoei baalt dat Branco van den Boomen op weg is naar Toulouse. Niet alleen omdat hij zijn sterspeler kwijtraakt, maar ook omdat hij vindt dat 25-jarige middenvelder te snel heeft toegehapt. Bij Toulouse komt Van den Boomen terecht op het tweede niveau van Frankrijk. "En dat vind ik ontzettend jammer", zegt Snoei tegen Omroep Gelderland.

De trainer had er wel mee kunnen leven als Van den Boomen bijvoorbeeld naar Willem II was gegaan en volgend jaar in de Europa League had gespeeld. "Hadden we nog een klein feestje gebouwd ook. Nu ligt dat anders en ben ik teleurgesteld", maakt hij van zijn hart geen moordkuil. "Ik heb Branco gesproken en gezegd dat hij geduldig had moeten zijn. Hem geadviseerd om te wachten en dat zeg ik niet als trainer van De Graafschap. Ik spreek veel mensen in het circuit en weet dat mooie clubs hem op het oog hadden. Nu kiest hij voor de eerste uitdaging die op zijn pad komt en noemt hij Toulouse een kans om niet te missen. Ik vind het te gehaast en dit een club beneden zijn niveau."

Snoei noemt Van den Boomen een laatbloeier. "Hij is pas na Eindhoven echt een betere voetballer geworden en dat gebeurde na de winterstop. Toen is hij tot ontplooiing gekomen en was hij onze beste speler. Ik heb Mark Diemers als voorbeeld genoemd. Verschillende types, maar die gaat nu via Fortuna Sittard weer een stap maken. Eerst zou het FC Groningen worden, nu is het Feyenoord. En ik vind Branco zelfs completer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen