Weghorst en Elia delven onderspit in Europa League

Weghorst en Elia delven onderspit in Europa League

5 augustus 2020 – Het seizoen zit erop voor Wout Weghorst en Eljero Elia. Weghorst ging woensdagavond met VfL Wolfsburg met 3-0 onderuit tegen Shakhtar Donetsk, met uitschakeling in de Europa League tot gevolg. Elia verdedigde met Istanbul Basaksehir een 1-0 zege uit de heenwedstrijd, maar ging in de return met 3-0 onderuit tegen FC Kopenhagen.Shakthar Donetsk - VfL Wolfsburg 3-0
Na bijna honderdvijftig dagen werd er woensdag weer gevoetbald in de Europa League. In hun eigen competities deden Shakthar Donetsk en VfL Wolfsburg de voorbije tijd wel ritme op. Weghorst was de laatste wedstrijden van het Bundesliga-seizoen aardig op schot en zijn doelpunten kon Wolfsburg woensdagavond goed gebruiken. In de heenwedstrijd was de Duitse ploeg namelijk met 1-2 onderuit gegaan.

Met Weghorst in de basis ging Wolfsburg in Kiev op jacht naar doelpunten. De Duitsers moesten immers minstens twee keer scoren om kans te maken op een plek in de kwartfinale van de Europa League. Doelpunten maakte Wolfsburg echter niet in de Oekraïnse hoofdstad. Ook niet toen het in de slotfase tien tegen tien werd. Eerst kreeg Davit Khotcholava van Shakhtar voor het ontnemen van een scoringskans, vervolgens kreeg John Anthony Brooks zijn tweede gele kaart. Door drie doelpunten in de slotfase won Shakhtar de wedstrijd uiteindelijk met ruime cijfers. Júnior Moraes (twee keer) en Manor Solomon maakten de late goals.

FC Kopenhagen - Istanbul Basaksehir 3-0
Istanbul Basaksehir kroonde zich onlangs tot kampioen van Turkije, maar een tweede prijs zit er niet in voor Eljero Elia en consorten. De Turken gingen de return met een 1-0 voorsprong in, maar verloren in Denemarken met 3-0 tegen FC Kopenhagen. Al na vijf minuten poetste Kopenhagen de achterstand weg via Jonas Wind. De aanvaller verdubbelde tien minuten na rust de marge, waarna Rasmus Falk er 3-0 van maakte. Elia kwam als invaller binnen de lijnen, maar kon zijn club niet meer helpen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020