RKC en Sow volgende week al voor arbitragecommissie

RKC en Sow volgende week al voor arbitragecommissie

5 augustus 2020 – De door Sylla Sow aangespannen arbitragezaak tegen RKC Waalwijk is vervroegd naar donderdag 13 augustus, zo meldt het Brabants Dagblad. De zaak zou eerst pas dienen op woensdag 16 september, vier dagen na de start van het Eredivisie-seizoen.Op verzoek van Wessel Weezenberg, de zaakwaarnemer van de 23-jarige middenvelder, heeft de KNVB de zaak naar voren gehaald. Voor Sow is dat goed nieuws. Hij traint op dit moment niet mee bij RKC Waalwijk en had meerdere weken voor zichzelf moeten trainen als de zaak pas halverwege september had plaatsgevonden.

Het kamp-Sow betwist de rechtsgeldigheid van het contract van de speler. Ruim een jaar geleden lichtte de club een optie, waarmee het Sow tot medio 2021 dacht te hebben vastgelegd. Volgens het BD laat Sow zich op advies van zaakwaarnemer Weezenberg niet zien op de training van RKC, om op die manier een breuk te forceren.

Sow zou in de belangstelling staan van Engelse clubs en het Belgische Eupen. RKC krijgt ondertussen geen contact met de speler. "Wij hebben doorgekregen dat er van de andere kant een zaak is aangespannen. Sylla is nog weg, maar we hopen dat hij snel weer aansluit", laat RKC-directeur Frank van Mosselveld weten aan Voetbal International. "De bal ligt bij de andere kant. Als het aan ons ligt, komt Sylla zo snel mogelijk weer terug. We willen eerst met hem persoonlijk spreken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 28 januari 2021

  2. woensdag 27 januari 2021