'Ajax vangt bijna twee miljoen voor transfer Zeefuik naar Hertha'

'Ajax vangt bijna twee miljoen voor transfer Zeefuik naar Hertha'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 augustus 2020 – Ajax pikt een graantje mee van de aanstaande transfer van Deyovaisio Zeefuik naar Hertha BSC. Volgens afspraak met FC Groningen hebben de Amsterdammers recht op bijna de helft van de transfersom. De 22-jarige rechtsback verkast voor circa vier miljoen euro naar Berlijn.

Volgens RTV Noord ontvangt Ajax de helft van de transfersom boven 300.000 euro - het bedrag waarvoor Groningen Zeefuik twee jaar geleden naar het noorden haalde. Dat betekent dat er ongeveer 1,85 miljoen richting Ajax gaat. Groningen heeft op zijn beurt weer een goede doorverkooppercentage afgesproken met Hertha. Zeefuik zelf is momenteel in Berlijn voor de medische keuring en wordt de transfer waarschijnlijk woensdag nog afgerond.

Lees ook: 'Hertha-transfer voor Zeefuik dan toch eindelijk aanstaande'

De afspraken met Ajax zijn op tafel gekomen ten tijde van de transfer van Kaj Sierhuis. Hij verkaste afgelopen winter naar Stade Reims. De spits werd door Groningen gehuurd van Ajax en had de Trots van het Noorden een optie tot koop. Groningen werkte mee aan de transfer nadat onder andere een terugkoopclausule van Ajax uit het contract van Zeefuik werd gesloopt. In plaats daarvan werd een doorverkooppercentage afgesproken.

gerelateerd