'Conflict RKC en Sow houdt ook andere clubs in spanning'

5 augustus 2020, 08:25   Bijgewerkt: 5 augustus 2020, 11:51

Nederlandse clubs hopen dat RKC Waalwijk en Sylla Sow een arbitragezaak kunnen voorkomen. Wanneer een onafhankelijke commissie van de KNVB een uitspraak moet doen, wordt de uitkomst onvoorspelbaar. RKC en Sow hebben een conflict over de rechtsgeldigheid van de gelichte optie in het contract van de speler. Als Sow gelijk krijgt, heeft dat ook gevolgen voor andere clubs.

Het verleden kende al verschillende twijfels over de opties in contracten, want deze zijn altijd in het voordeel van de club. 'De Nederlandse voetbalwereld wacht gespannen af. Want stel nou eens dat er aan de rechtsgeldigheid van opties getornd wordt. Elke club heeft wel een paar spelers met optiejaren op de loonlijst staan. Het zou een aardverschuiving teweegbrengen', schetst het Brabants Dagblad in een analyse.

Lees ook: Arbitragezaak dreigt in conflict tussen RKC Waalwijk en Sow

Volgens het BD is de vraag of RKC voldaan heeft aan diverse voorwaarden die aan een optie kleven. Zo moet er bijvoorbeeld sprake zijn van minimale salarisverbetering van 25 procent. Een optie moet tevens tijdig (vòòr 1 april) gelicht zijn. 'De Waalwijkse club zal de zaak vast juridisch hebben laten onderzoeken en denkt niks te vrezen te hebben. Wessel Weezenberg, zaakwaarnemer van Sylla Sow en eigenaar van Prime Sportbusiness, zal niet zomaar om arbitrage gevraagd hebben. Hij is, behalve oud-voetballer ook juridisch onderlegd.'

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen