PSV'er Baumgartl: "Rouleren vond ik onbegrijpelijk"

PSV'er Baumgartl: "Rouleren vond ik onbegrijpelijk"

5 augustus 2020 – Timo Baumgartl begint bij PSV onder landgenoot Rogers Schmidt met een schone lei. Zijn eerste jaar in Eindhoven eindigde na een hoopvol begin, in een teleurstelling. De aankoop belandde zelfs op de bank. "Ik ben niet het type mens dat in het verleden blijft hangen, maar maak wel de balans op om op een goede manier verder te kunnen", zegt de Duitse verdediger."Vorig jaar raakte ik mijn ritme kwijt nadat er om voor mij onbegrijpelijke redenen plotseling gerouleerd moest worden. En dat terwijl we net in een hele goede serie zaten en gewoon een fijn begin achter de rug hadden", vertelt de 24-jarige Baumgartl aan het Eindhovens Dagblad. "Niet alleen tegen Sporting, maar ook tegen Ajax hadden we bijvoorbeeld goed gepresteerd. Daarna kwamen er wisselingen en verslechterden de resultaten alleen maar."

Baumgartl stak zijn mening niet onder stoelen of banken. "Ik heb ook naar de trainers uitgesproken dat ik het roteren onbegrijpelijk vond. We waren zo goed begonnen, ik heb het nooit gesnapt. Binnen spreek ik dit soort dingen gewoon uit, recht in iemands gezicht. Zo zit ik in elkaar. Natuurlijk moet je daarna buiten rustig blijven omdat het teambelang voorop staat. Ook als je het niet eens bent met de beslissingen blijf je met een teamsport bezig en moet je hard blijven trainen. Meer kun je dan niet doen."

De centrale verdediger vond bij technisch directeur John de Jong een luisterend oor. "Ik heb niet alleen met de trainers gesproken over de verslechterde situatie, maar ook met John de Jong. Ik ben hem dankbaar voor zijn luisterend oor in een moeilijke tijd. Ook andere nieuwe spelers hebben veel aan hem gehad. De afgelopen periode heeft de club duidelijk geïnvesteerd in een nieuw plan en grote namen uit het Duitse voetbal aangetrokken. Als je kijkt wie er nu allemaal in de begeleidende staf zitten, dan zie je dat de leiding van PSV keihard heeft gewerkt. Dat kan zich alleen maar uitbetalen als wij er alles aan doen om snel gewend te raken aan de manier van spelen en dat op het veld laten zien."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020