Bryan schiet Fulham na één jaar terug Premier League in

Bryan schiet Fulham na één jaar terug Premier League in

4 augustus 2020 – Fulham is een jaar na degradatie uit de Premier League weer teruggekeerd op het hoogste niveau van Engeland. De ploeg won in 'de wedstrijd van 180 miljoen' van Brentford, dankzij een slimme vrije trap van Joe Bryan aan het einde van de eerste helft van de verlenging en even later het duel eigenhandig beslist (1-2). Voor invaller Halil Dervisoglu en consorten kwam de aansluitingstreffer van Henrik Dalsgaard te laat en betekende de nederlaag bovendien een negatief record.Overigens gaat het in het geval van Fulham over wat minder geld dan de 'honderdtachtig miljoen', wat te maken heeft met het recente verleden van Fulham in de Premier League, de competitie waaruit het vorig seizoen na één jaar degradeerde. Daardoor kreeg het dit seizoen nog een flinke financiële compensatie, al helpt de honderd miljoen extra tv-geld dat het komend jaar krijgt natuurlijk enorm.

Dát Fulham direct weer promoveert, mag een kleine verrassing heten. De club kende een zeer moeizame start na de degradatie en stond het eerste deel van het seizoen amper op play-offplekken. Gedurende het seizoen werd de weg omhoog ingezet, wat de play-offs opleverde en daarin werd Cardiff City over twee duels, eveneens moeizaam, verslagen.

Bovendien moest het daarin spits Aleksandar Mitrovic missen, die dit seizoen zo belangrijk was voor Fulham. De met een hamstringblessure kampende spits begon op de bank tegen Brentford, dat in de jaren veertig voor het laatst in de Premier League speelde. De laatste jaren is het succesvol, schafte het de jeugdopleiding af en door middel van data doet de club het volledige aankoopbeleid, waarbij onder andere Spartaan Dervisoglu werd gehaald.

Hij begon zoals verwacht net als de nog niet helemaal fitte Mitrovic op de bank en zag hoe zijn elftal het lastig had met Fulham, dat het in de reguliere competitie tweemaal (1-0 en 0-2) had verslagen. Maar The Bees waren niet per se gevaarlijker en beide ploegen wilden liever een doelpunt voorkomen, dan zelf te willen scoren.

Dat er dus een verlenging uitrolde, was geen verrassing. Zonder grote kansen aan beide kanten, kwam er een bijzonder cruciaal doelpunt. Een slimgnomen vrije trap van Bryan verraste keeper David Raya volledig, waardoor Brentford opeens veel risico moest nemen om een negatief record te voorkomen. De club had tot dusver zeven play-offswedstrijden verloren en als het achtste duel ook verloren zou gaan, betekende dat een record.

Dervisoglu maakte zijn opwachting om een slotoffensief van Brentford te forceren, maar juist aan de andere kant viel de beslissing. Na een goede een-twee met Mitrovic maakte Bryan koelbloedig oog-in-oog met Raya zijn heldenrol compleet en schoot Fulham na één jaar afwezigheid terug de Premier League in. De aansluitingstreffer van Dalsgaard viel luttele seconden voor het eindsignaal en maakte zelfs de ultieme slotfase niet meer spannend.


  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020