'Maar liefst dertien Ajacieden hadden coronavirus onder de leden'

'Maar liefst dertien Ajacieden hadden coronavirus onder de leden'

4 augustus 2020 – In de selectie en technische staf van Ajax zijn liefst dertien coronagevallen geconstateerd. Het gaat daarbij om spelers of stafleden die het coronavirus hebben gehad en inmiddels antistoffen hebben aangemaakt. Onduidelijk is waar de grote hoeveelheid coronagevallen vandaan komen en waarom de betrokkenen geen klachten hebben gehad. Onduidelijk is om welke voetballers of stafleden het zou gaan.Dat schrijft De Telegraaf. De ochtendkrant schrijft dat tijdens het Europa League-duel tegen Getafe er mogelijk al spelers besmet zijn geraakt, omdat Madrid later een van de coronahaarden bleek. Dat was een week voor het eerste officiële coronageval in Nederland, maar bij Ajax kwamen er geen spelers met klachten. Dat is opmerkelijk, omdat er dus dertien personen antistoffen hebben aangemaakt. 

Lees meer: Corona raakt Ajax: "Russisch roulette door gebrek aan feiten"

Niet voor niets zouden vrijwel alle spelers altijd op de trainingen zijn geweest, terwijl er in totaal dus dertien betrokkenen besmet blijken geweest. Dat jongeren minder last hebben van het virus, kan een reden zijn. Of de spelers en stafleden elkaar hebben besmet de afgelopen tijd bij Ajax, is zeer onzeker. Volgens de ochtendkrant kan het ook goed dat ze in huiselijke kring het coronavirus hebben opgelopen.

In juni kwam in een bloedtest naar voren dat er liefst dertien besmettingen bij Ajax zijn geweest, maar recente tests wezen uit dat er inmiddels niemand het virus meer onder de leden heeft. Waar de dertien besmettingen wel weg zijn gekomen, is onduidelijk. Ook heeft Ajax geen bericht naar buiten gebracht over de tests, die in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum zijn gehouden. Alle betrokken van (Jong) Ajax zijn getest.

Geen corona meer bij Ajax
"Ik wil benadrukken dat er op dit moment niemand corona heeft en – behoudens André Onana, die lichte enkelklachten heeft – iedereen dinsdag op de training aanwezig was", licht hoofd communicatie Miel Brinkhuis toe tegenover De Telegraaf. Wel laat hij weten dat 'een aantal' spelers en stafleden inderdaad het coronavirus heeft gehad. Alle betrokken van (Jong) Ajax zijn getest.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020