Manchester City slaat transferslag met Ferran Torres

Manchester City slaat transferslag met Ferran Torres

4 augustus 2020 – Manchester City heeft Ferran Torres (20) dinsdagavond officieel binnengenhaald. De talentvolle buitenspeler heeft een vijfjarig contract getekend bij The Citizens. Hij kan worden gezien als de opvolger van de naar Bayern München vertrokken Leroy Sané, al kan hij ook op op de positie van David Silva - wiens contract afliep deze zomer - uit de voeten. "We hebben de ontwikkeling van Ferran op de voet gevolgd en waren erg onder de indruk", aldus Txiki Bergiristain over de kersverse aanwinst. "Hij is jong en ontwikkelt zich nog steeds, maar zijn technische kwaliteiten zijn precies wat we zoeken in een vleugelspeler." De Spaanse voetballer zelf kijkt vooral uit naar het voetballen onder manager Pep Guardiola, wat voor hem een belangrijke reden was om de overstap te maken. 

Valencia wilde de smaakmaker graag in de sinaasappelstad houden, maar aangezien zijn contract in 2021 afliep, had het weinig poten om op te staan. Door het kortlopende contract bij Valencia, wordt er naar verluidt slechts zo'n 25 miljoen euro, plus eventuele bonussen van tien miljoen, betaald door Manchester City.

Met de deal worden onder andere Juventus, Real Madrid en Atlético Madrid afgetroefd, die ook belangstelling zouden hebben gehad in Torres. In totaal kwam de buitenspeler tot 97 officiële optredens voor Valencia, waarin hij negenmaal scoorde en twaalf assists gaf.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020