Van Marwijk steunt De Boer: "Écht een goede trainer"

Van Marwijk steunt De Boer: "Écht een goede trainer"

4 augustus 2020 – Bert van Marwijk heeft het opgenomen voor Frank de Boer. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal ziet dat de oefenmeester het trainersvak wel degelijk in de vingers heeft en vindt het vooral verrassend dat het telkens misgaat in het buitenland. Hij verwacht dat de oud-trainer van Ajax zal terugkeren als coach. Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. De Boer was onder Van Marwijk assistent-bondscoach van het Nederlands elftal, voor hij aan zijn zo succesvolle avontuur bij Ajax begon. Daarna ging het echter telkens mis, bij zowel Internazionale, Crystal Palace als ook Atlanta United. "Voor mij is het belangrijk dat een trainer het spel heel erg goed ziet, het ook goed kan analyseren en het op het veld goed duidelijk kan maken. Dat zijn heel belangrijke dingen", neemt Van Marwijk het op voor zijn voormalig rechterhand.

"Er zijn heel veel coaches die het allemaal heel goed kunnen vertellen en uitleggen, maar op het moment dat ze op het veld staan, blijft daar niet heel veel meer van over. Die eigenschappen heeft hij allemaal", aldus Van Marwijk, die niet durft te zeggen waarom het desondanks buiten Amsterdam vooralsnog niet is gelukt voor De Boer. 

Lees ook: Ronald de Boer over broer Frank: "Hij is er wel even klaar mee"

"Hij kan zelf het beste aangeven waar dat aan ligt, want hij heeft het nu in drie verschillende landen geprobeerd. Ik kom niet veel verder dan dat er toch ergens een gebrek aan communicatie geweest moet zijn. Want hij is in mijn ogen écht een goede trainer", aldus de oud-bondscoach. "Ik vind dat hij een hoger niveau zeker nog aan moet kunnen. En ik denk ook dat hij daar wel op wacht en die kans gaat ook zeker komen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020