Feyenoord laat 7000 fans toe in De Kuip tegen Sparta

Feyenoord laat 7000 fans toe in De Kuip tegen Sparta

4 augustus 2020 – Feyenoord heeft voor de oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam komende zondag plaats voor zevenduizend toeschouwers. De vriendschappelijke ontmoeting in De Kuip is een belangrijke test in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen en de rest van de voorbereiding, als het gaat om de aanwezigheid van mensen bij voetbalwedstrijden. Dat laat Feyenoord weten. Toeschouwers uit één huishouden mogen gewoon bij elkaar zitten, hetzelfde geldt nog altijd voor toeschouwers onder de achttien jaar. Eigenlijk was het idee dat iedereen anderhalve meter afstand moest houden in het stadion, maar dat is losgelaten na uitvoerig overleg. 'Feyenoord zal bezoekers van de wedstrijd nadrukkelijk wijzen op de richtlijnen en wijst supporters vooral op de eigen verantwoordelijkheid', schrijft de club. Mocht de testcase slecht uitpakken, kan dat gevolgen hebben voor de komende (oefen)wedstrijden).

Het duel vindt met supporters nog wel altijd plaats, waar Ajax eerder hoorde dat de vergunning voor het treffen met RKC Waalwijk niet in orde bleek. Ondanks dat het aantal coronabesmetting enorm toeneemt in en rond onder andere Rotterdam en mensen wordt opgeroepen om niet naar die stad te komen, lijkt dit experiment gewoon door te gaan. 

De vakken X1 t/m X4 in De Kuip zijn niet beschikbaar vanwege het zomerterras, terwijl de vakken Q, R, S, T en U slechts gedeeltelijk beschikbaar zijn. De kaarten die worden uitgegeven, zijn op naam uitgegeven en zijn niet overdraagbaar, zo benadrukt Feyenoord.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020

  3. woensdag 23 september 2020