Feyenoord gaf Van Persie slechts een contract voor vier maanden

Feyenoord gaf Van Persie slechts een contract voor vier maanden

4 augustus 2020 – Feyenoord heeft Robin van Persie bij zijn terugkeer in januari 2018 geen contact voor anderhalf jaar aangeboden zoals destijds wel gecommuniceerd, maar slechts voor vier maanden. De aanvaller wilde zelf vanaf de eerste minuut dolgraag anderhalf jaar tekenen in De Kuip, maar op papier kwam slechts een kortdurende verbintenis.Dat heeft Van Persie uit de doeken gedaan tegenover Helden. "Ik vond de deal die Feyenoord me voorschotelde een beetje karig. En dan heb ik het absoluut niet over geld. Al hadden ze me een fruitmand gegeven, dan was ik ook gekomen. Ik wilde alleen meer tijd, want ik had bij Fenerbahçe weinig gespeeld, moest van ver komen", legt Van Persie uit.

Gecommuniceerd werd destijds dat Van Persie voor anderhalf jaar had getekend in De Kuip, maar dat kreeg Martin van Geel, destijds technisch directeur van Feyenoord, er simpelweg niet doorheen. "Ik kon alleen een contract van vier maanden krijgen, dus voor de rest van dat seizoen. Ik heb echt getwijfeld of ik dat moest tekenen. Ik dacht: als ik iets oploop in die vier maanden, dan is het meteen voorbij en sluit ik mijn carrière niet met een positief gevoel af."

Uiteindelijk besloot RvP om zijn contract toch te ondertekenen. "Maar wat de mensen niet wisten was dat ik maar een contract van vier maanden had, dat ik me op het einde van mijn carrière weer moest bewijzen. Ik nam alle risico en daardoor voelde ik toch meteen weer druk", aldus de voormalig spits. "Bizar natuurlijk. Maar in die vier maanden ging het gelukkig goed. We wonnen de beker. Het ging zo goed dat Feyenoord vroeg of ik alsjeblieft nog een jaar wilde blijven. Zo eindigde mijn carriere toch zoals ik had gehoopt."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020

  3. woensdag 23 september 2020