Wigan degradeert definitief naar League One ondanks beroep

4 augustus 2020, 18:47

Wigan Athletic is definitief gedegradeerd naar de League One. De in grote financiële problemen verkerende club heeft een aftrek van twaalf punten gekregen en ondanks dat het daartegen in beroep is gegaan, blijft de sanctie staan. Daardoor eindigen The Latics definitief voorlaatste en blijft Barnsley in de op een-na-hoogste afdeling.

Dat heeft het Championship bekend gemaakt. Zonder staf eindigde Wigan als dertiende in het Championship, maar de club kreeg twaalf punten aftrek nadat ze hun financiën niet op orde hadden. Sterker nog: het staat momenteel onder curatele en de toekomst staat serieus op de tocht, helemaal nu degradatie een feit is.

Nog niet zo lang geleden, in 2013, veroverde Wigan de FA Cup. Datzelfde seizoen degradeerde de club ook uit de Premier League en zakte het later voor een seizoen ook nog af naar de League One. In die competitie komt het komend seizoen definitief ook uit, doordat het besluit van twaalf punten aftrek is blijven staan. Ondanks alle financiële perikelen won Wigan recent nog wel met 8-0 (!) van het eveneens gedegradeerde Hull City

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen