ADO Den Haag huurt back Ratiu (22) van Villarreal

ADO Den Haag huurt back Ratiu (22) van Villarreal

4 augustus 2020 – ADO Den Haag heeft zich voor komend seizoen versterkt met Andrei Ratiu (22). De rechtsachter, die ook op de positie van buitenspeler uit de voeten kan, komt op huurbasis voor één seizoen over van Villarreal, maar de Eredivisie-club heeft wel een optie tot koop bedongen. Het is de zesde zomeraanwinst.Dat heeft ADO Den Haag laten weten. Ondanks dat het beleid van ADO Den Haag na alle veranderingen deze zomer meer gericht zou zijn op Nederlanders en jongens uit de regio, kon de club dit buitenkansje niet laten lopen. "Na het vertrek van Dion Malone, die veel op de positie van rechtsachter gespeeld heeft, was een betere bezetting op deze plek gewenst", laat Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart van de club, weten. "Het voordeel van Andrei is dat hij op meerdere linies aan de rechterkant kan spelen. Als hij als back speelt, is hij dan ook zeer offensief ingesteld."

Ratiu speelde zijn wedstrijden in het tweede team van El Submarino Amarillo, maar debuteerde reeds in de hoofdmacht van Villarreal, in de kwartfinale van de Europa League tegen Valencia. Met het oog op zijn ontwikkeling, koos de jeugdinternational van Roemenië bewust voor deze overgang naar de Hofstad. "Ik zie dit als een stap vooruit", aldus Ratiu. "Er waren vele mogelijkheden om mijn carrière in Spanje voort te zetten, maar ik denk dat een overgang naar de Nederlandse Eredivisie op dit moment de beste keuze is."

Eerder kwamen Peet Beijen, Samy Bourard, Kees de Boer, Amar Catic en Boy Kemper al over naar ADO Den Haag, dat met Milan van Ewijk (19) en Prince Polley (21) wel al twee jonge backs onder contract heeft staan. Beide werden het afgelopen jaar verhuurd, al deed Van Ewijk dat pas na een best succesvol half jaar in de Eredivisie.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020

  3. woensdag 23 september 2020