UEFA verandert regels van gele kaarten in CL en EL tijdelijk

4 augustus 2020, 16:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De UEFA heeft voor het restant van de Champions- en Europa League een verandering doorgevoerd in de regels wat gele kaarten betreft. Anders dan in andere seizoenen kunnen opgedane gele kaarten níet worden meegenomen naar de beide toernooien van komend seizoen en ook worden alle kaarten al na de zestiende finales weggestreept.

Dat heeft de UEFA bekend gemaakt. Normaliter worden gele kaarten pas na de kwartfinale weggestreept, maar dat gebeurt in dit geval niet door de veranderingen van de UEFA. Alle ploegen die zich plaatsen voor de kwartfinale – wedstrijden die anders dan normaliter over één wedstrijd worden gespeeld – beginnen volledig met een schone lei.

Dat geldt sowieso voor Paris Saint-Germain, RB Leipzig, Atalanta Bergamo en Atlético Madrid, die al zijn geplaatst voor de kwartfinale, terwijl ook de winnaars van Bayern München – Chelsea (0-3 heenduel), Barcelona – Napoli (1-1 heenduel), Manchester City – Real Madrid (1-2 heenduel) en Juventus – Olympique Lyon (0-1 heenduel) zich niet druk hoeven te maken over de gepakte gele kaarten. Bestaande schorsingen, onder andere voor Sergio Busquets (FC Barcelona) en Ángel di Maria (Paris Saint-Germain) blijven uiteraard wel staan. 

Het gaat voor beide competities om een tijdelijke verandering voor vooralsnog alleen dit seizoen, als gevolg van het coronavirus. Dat gooide het restant van de Champions- en Europa League volledig in de war, waardoor er vanaf de kwartfinales vanaf enkele wedstrijden gespeeld wordt. De regels omtrent rode kaarten worden overigens niet gewijzigd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen