Burgemeester zet streep Go Ahead Eagles - De Graafschap

Burgemeester zet streep Go Ahead Eagles - De Graafschap

4 augustus 2020 – De burgemeester van de gemeente Deventer heeft een streep gezet door de competitiewedstrijd tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap. Het duel wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum omdat de veiligheid en openbare orde in het geding zijn. De wedstrijd stond ingepland voor zondag 6 september, tijdens de tweede speelronde van de Eerste Divisie.Ron König, burgemeester van Deventer, geeft op de website van Go Ahead Eagles tekst en uitleg. "We hebben de KNVB verzocht de wedstrijd later in het seizoen te plannen. Het ontbreekt ons aan ervaring met het spelen van competitiewedstrijden met de beperking van het aantal bezoekers tot maximaal 1.600 in plaats van tienduizend. We hebben geen idee hoe supporters daar mee omgaan."

"De enige risicowedstrijd van het seizoen onder deze omstandigheden zo vroeg in het seizoen spelen is een te groot risico voor de openbare orde. Ik wil daarom dat we eerst ervaring opdoen met deze nieuwe situatie. We zijn dan beter voorbereid voor een wedstrijd als tegen De Graafschap", aldus de burgemeester.

Go Ahead heeft begrip voor het standpunt van König. "Uiteraard is het jammer dat de KNVB de enige wedstrijd van Go Ahead Eagles die als 'hoog risico wedstrijd' is betiteld, gelijk als eerste thuisduel op het programma heeft gezet. Wij hadden als club, net als de gemeente Deventer, graag meer ruimte gezien om ervaring op te doen met het spelen van een dergelijke wedstrijd onder de geldende coronarichtlijnen", reageert algemeen directeur Jan Willem van Dop.

Door de verplaatsing van het duel met De Graafschap begint Go Ahead Eagles het seizoen met twee uitwedstrijden. Eerst tegen FC Dordrecht, daarna tegen SC Cambuur.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020

  3. woensdag 23 september 2020