De Vrij beste verdediger van Serie A, eervolle vermelding Amrabat

4 augustus 2020, 15:51

Stefan de Vrij is dinsdag door de Serie A gekozen tot de beste verdediger van het afgelopen seizoen. De Nederlander krijgt daarbij de voorkeur boven onder andere Matthijs de Ligt, die niet in de prijzen is gevallen. Datzelfde geldt voor diens ploeggenoot Cristiano Ronaldo, aangezien Paulo Dybala is gekozen tot de beste speler van het seizoen en Ciro Immobile de beste aanvaller van de Italiaanse competitie.

Dat heeft de Serie A bekend gemaakt. Topscorer en Gouden Schoen-winnaar Immobile kreeg logischerwijs de voorkeur boven Ronaldo, die wel tweede werd op de topscorerslijst, maar dus buiten alle individuele prijzen grijpt. Alleen teamgenoten Wojciech Szczesny (beste keeper) en dus Dybala zijn in de prijzen gevallen namens kampioen Juventus, dat ondanks de titel geen geweldig seizoen kende.

Dejan Kulusevski (beste jonge speler van het seizoen) is weliswaar eigendom van de Oude Dame, maar werd verhuurd aan Parma, waar hij een uitstekende indruk maakte. Atalanta Bergamo-middenvelder Papu Gomez maakt het sixtet prijswinnaars compleet met de award voor beste middenvelder van het afgelopen seizoen.

Eervolle onderscheiding Amrabat

Middenvelder Sofyan Amrabat kreeg dinsdag ook een eervolle vermelding van La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse roze sportkrant nam de honderd beste spelers van afgelopen seizoen op in een eervol lijstje, waarin de middenvelder op de achtste plaats staat. Ook hierin staat Dybala bovenaan, gevolgd door Immobile en Ronaldo. Amrabat komt na Gomez, Romelu Lukaku, Luis Alberto en Zlatan Ibrahimovic en ziet Robin Gosens (17e) als hoogste 'Nederlander' in de lijst staan. Marten de Roon (31e) en De Ligt (51e) staan ook in de lijst, maar beduidend lager.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen