Spoorboekje: de Europa League wordt hervat, oefenduel AZ

5 augustus 2020, 07:00   Bijgewerkt: 4 augustus 2020, 23:57

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 5 augustus.

Wedstrijden 

FC Kopenhagen - Istanbul Basaksehir (18.55 uur)

Na het winnen van de Turkse titel richt Eljero Elia zich met Istanbul Basaksehir op de Europa League. De Turken hebben goede papieren om door te stoten naar de kwartfinale. Zij wonnen de heenwedstrijd tegen FC Kopenhagen, die voor de coronacrisis gespeeld werd, met 1-0. Bij de Deense tegenstander lopen een paar Eredivisie-bekenden rond: Viktor Fischer, Nicolai Boilesen en Uros Matic.

AZ – PEC Zwolle (19.00 uur)

Hoe gaat de ploeg van Arne Slot het doen richting de voorronde van de Champions League? Tot dusver werden twee wedstrijden verloren, maar dat deed het wel zonder Calvin Stengs, Myron Boadu en Ron Vlaar, die nog altijd niet fit zijn. Met name voor eerstgenoemde wordt het een race tegen de klok. Gaan we Vlaar en Boadu wel weer in actie zien tegen PEC Zwolle?

Internazionale - Getafe (21.00 uur)

Stefan de Vrij werd verkozen tot de beste verdediger van de Serie A, maar zal die individuele prijs ongetwijfeld omruilen voor de titel in de Serie A. Die kan er niet meer komen en ook de Coppa Italia betekende geen hoofdprijs voor de Nederlander. De Europa League, waarin onder andere ook Peter Bosz, Wout Weghorst en Eljero Elia nog zitten, is de enige mogelijkheid voor een prijs. Dan moet het wel afrekenen met Ajax-beul Getafe. 

Voetbal op tv

18.00 uur: FC Volendam - RKAV Volendam, YouTube, live verslag van het oefenduel

18.50 uur: FC Kopenhagen - Istanbul Basaksehir, FOX Sports 2 - live verslag van het Europa League-duel

18.50 uur: Shakhtar Donetsk - VfL Wolfsburg, FOX Sports 1 - live verslag van het Europa League-duel

20.55 uur: Inter - Getafe, FOX Sports 2 - live verslag van het Europa League-duel

20.55 uur: Manchester United - LASK Linz, FOX Sports 1 - live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen