Casillas hangt handschoenen definitief aan de wilgen

Casillas hangt handschoenen definitief aan de wilgen

4 augustus 2020 – Iker Casillas heeft zijn actieve spelersloopbaan beëindigd. Dat maakt de 39-jarige Spaanse doelman dinsdag bekend. Het icoon van Real Madrid speelde de laatste jaren van zijn carrière bij FC Porto. In mei 2019 werd hij getroffen door een hartaanval. Daarna keerde hij niet terug onder de lat.Casillas heeft een imposante loopbaan achter de rug. Op 12 september 1999, toen hij achttien jaar was, verscheen de doelman voor het eerst onder de lat bij Real Madrid. Het was het begin van een zeer succesvolle periode waarin hij vele prijzen met De Koninklijke won. Zo veroverde Casillas met Real Madrid onder meer vijf keer de Spaanse titel en drie keer de Champions League.

Natuurlijk was er ook internationaal succes. Met het Spaanse nationale elftal werd hij twee keer Europees- en eenmaal wereldkampioen. In de WK-finale, tegen Nederland, speelde Casillas nog een cruciale rol door met zijn voet een inzet van Arjen Robben te keren. Het was de mooiste redding uit zijn carrière, vertelde Casillas onlangs.

In 2015 kwam er een einde aan het Real Madrid-tijdperk van Casillas. De doelman vervolgde zijn loopbaan bij FC Porto, waar hij vorig jaar werd getroffen door een hartaanval. Casillas herstelde en mikte op een terugkeer onder de lat, maar die kwam er niet. In februari stelde hij zich verkiesbaar voor het presidentschap van de Spaanse voetbalbond (RFEF), maar een aantal maanden later trok hij zich terug.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020

  3. woensdag 23 september 2020