'FC Twente doet rechtsachter Wahlqvist (23) aanbieding'

'FC Twente doet rechtsachter Wahlqvist (23) aanbieding'

4 augustus 2020 – FC Twente hoopt de selectie te versterken met Linus Wahlqvist (rechts op foto). De 23-jarige rechtsachter heeft een aanbieding van de club uit Enschede op zak, zo verzekert Voetbal International. Na Gijs Smal, Vaclav Cerny, Kik Pierie, Nathangelo Markelo, Lazaros Lamprou en Alexander Jeremejeff moet hij de zevende zomeraanwinst van Twente worden.Net als Jeremejeff stond Wahlqvist het voorbije jaar op de loonlijst bij Dynamo Dresden. De Duitse club degradeerde afgelopen weekend uit de 2. Bundesliga, waardoor zijn doorlopende contract direct werd ontbonden. De zesvoudig Zweeds international werd in een eerder stadium ook in verband gebracht met een transfer naar FC Groningen. De Trots van het Noorden zag in Wahlqvist een geschikte opvolger voor de begeerde Deyovaisio Zeefuik.

Wahlqvist speelde de afgelopen twee seizoenen 55 wedstrijden voor Dynamo Dresden. Daarvoor kwam hij in eigen land uit voor IFK Norrköping.

Streuer ontkent
In een reactie op de berichtgeving van VI ontkent technisch directeur Jan Streuer tegenover Tubantia dat FC Twente Wahlqvist een aanbieding heeft gedaan. "Hij staat wel op onze lijst, maar daar staan nog meer spelers op. We moeten we nog bekijken voor welke opties willen gaan."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020