Ajax mist vergunning en oefent zonder fans tegen RKC Waalwijk

4 augustus 2020, 12:29   Bijgewerkt: 4 augustus 2020, 13:44

De Johan Cruijff ArenA blijft leeg als Ajax het zaterdag in een oefenwedstrijd opneemt tegen RKC Waalwijk. De gemeente Amsterdam heeft nog geen vergunning afgegeven die nodig is om de gewenste plusminus 9.000 toeschouwers in het stadion toe te laten. Dat meldt Ajax via de officiële kanalen.

Ajax laat weten dat het op 15 juli een vergunningsaanvraag heeft gedaan voor de oefenwedstrijden tegen RKC Waalwijk (8 augustus) en FC Utrecht (13 augustus). 'Daarin was ook een uitgebreid plan conform het KNVB-protocol en de RIVM-richtlijnen omtrent het coronavirus opgenomen. Op basis daarvan meenden Ajax en de Johan Cruijff ArenA dat het mogelijk was om op een verantwoorde en veilige manier het stadion met ongeveer 9.000 supporters te vullen, hetgeen ongeveer 16 procent van de huidige capaciteit is.'

De Amsterdamse club geeft aan de plannen voor de wedstrijd tegen RKC noodgedwongen zijn gestaakt omdat de gemeente Amsterdam maandagavond de vergunning nog steeds niet had afgegeven. De club zegt alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat over anderhalve week tegen FC Utrecht wel supporters aanwezig kunnen zijn in de Johan Cruijff ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen