Pérez snapt AZ: "Ajax had in dezelfde situatie hetzelfde gedaan"

Pérez snapt AZ: "Ajax had in dezelfde situatie hetzelfde gedaan"

4 augustus 2020 – AZ maakte in mei bekend het KNVB-besluit om Ajax het beste Champions League-ticket te geven aan te vechten. De claim kan de Alkmaarse club veel opleveren, maar kost ook een hoop sympathie. Kenneth Pérez, oud-speler van zowel AZ als Ajax, snapt wel dat de Alkmaarders de eerste plaats in de Eredivisie proberen op te opeisen. "Ik vind dat ze volledig in hun recht staan", zegt hij in het Algemeen Dagblad.De oud-aanvaller, tegenwoordig als analist in dienst van FOX Sports, denkt niet dat de claim helemaal kansloos is. "Ze zijn daar toch niet dom? Ik neem aan dat ze er juridisch gezien toch enigszins brood in zien, anders ga je niet zo'n strijd aan. Het kost immers ook geld. En dat de media AZ dan een soort calimerogedrag verwijten omdat de club ervan overtuigd is dat Ajax altijd wordt voorgetrokken, moet je er nooit van weerhouden om zo'n stap te nemen."

Lees ookAdvocaat raadt AZ stap naar CAS af: "Kans van slagen heel klein"

"Ik weet niet of AZ zo'n braaf imago heeft, ik weet in elk geval wel honderd procent zeker dat als Ajax in dezelfde situatie had gezeten, die club precies hetzelfde had gedaan. De startpremie van de Champions League is enorm hoog en als de KNVB er met matige argumenten ruimte voor openlaat, moet je die ruimte pakken", besluit Pérez.

Ajax en AZ eindigden in het door de coronacrisis afgebroken seizoen met evenveel punten. Op basis van doelsaldo kregen de Amsterdammers het beste Champions League-ticket. In Alkmaar meent men dat het onderlinge resultaat een betere graadmeter is dan het doelsaldo. Dat spreekt weer in het voordeel van AZ.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020

  3. maandag 21 september 2020