Ook in Eredivisie wordt opzettelijk hoesten zwaar gestraft

Ook in Eredivisie wordt opzettelijk hoesten zwaar gestraft

3 augustus 2020 – De Engelse voetbalbond (FA) maakte maandag bekend dat spelers in de Premier League komend seizoen een rode kaart riskeren als zij een tegenstander of scheidsrechter opzettelijk in het gezicht hoesten. Ook in de Eredivisie zullen spelers waarschijnlijk zwaar worden bestraft als zij dat doen."Ik zou vragen of 'ie wel goed bij zijn hoofd is. Als een speler het echt bewust doet, dan is dat rood. Mensen kunnen er ziek van worden en gaan er zelfs aan dood, dus voor mij is er geen twijfel. Ik ga er overigens wel vanuit dat de KNVB nog met richtlijnen komt hierover", zegt een vooraanstaande scheidsrechter die niet bij naam genoemd wil worden tegen VTBL.

Hij krijg bijval van een andere scheidsrechter, die eveneens anoniem wil blijven. "Ik begrijp deze maatregel wel. Als je het opzettelijk doet en van heel dichtbij, wetende dat je daarmee corona kan overbrengen op je tegenstander of scheidsrechter, dan is dat natuurlijk erg onsportief en gevaarlijk voor de gezondheid."

De KNVB snapt de insteek van de FA. "Echter, kunnen we ons niet voorstellen dat spelers opzettelijk in iemands gezicht hoesten. Maar ook wij zullen moeten gaan kijken hoe met zulke situaties om te gaan. Het zal van de situatie afhangen. Mocht het daadwerkelijk voorkomen, dan gaan we kijken hoe we daarmee om moeten."

Lees ookOpzettelijk hoesten in gezicht betekent in Engeland een rode kaart

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 28 januari 2021

  2. woensdag 27 januari 2021