Memphis: "We zijn niet bang en dat weten ze bij Juventus"

Memphis: "We zijn niet bang en dat weten ze bij Juventus"

3 augustus 2020 – Memphis Depay gaat zich vrijdag met Olympique Lyon proberen te plaatsen voor de Final 8 van de Champions League. In Turijn verdedigt de Franse club een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd. Memphis, net weer fit na een zware knieblessure, is vol vertrouwen.In een interview voor de website van de UEFA wordt Memphis gevraagd hoe ver hij verwijderd is van zijn topvorm. "Ik ben er klaar voor, dat is alles wat ik erover te zeggen heb. Mijn lichaam en geest zijn in orde", reageert de Lyon-captain. Ondanks dat de Franse club slechts als zevende eindigde in de Ligue 1, gelooft Memphis in de titelkansen van zijn club.

"Met de nieuwe regels is iedereen favoriet", stelt hij. "Na de achtste finale wordt elke ronde over een wedstrijd gespeeld. Juventus heeft spelers die ervaring hebben met het spelen van finales. Zij weten heel goed wat zij moeten doen. Wij hebben daarentegen veel jonge spelers die de druk van de Champions League nog niet hebben ervaren. Maar we zullen zien. We zijn niet bang en dat weten de spelers van Juventus."

Bij Juventus komt Memphis een bekende tegen: Matthijs de Ligt. "Ik denk dat het precies een jaar geleden is dat hij daar tekende en hij doet het heel goed, dus ik ben blij voor hem. Hij paste zich heel snel aan. Het is altijd leuk om tegen jongens te spelen die je persoonlijk kent. Ik denk niet dat het voor mij of voor hem een voordeel is dat we elkaar kennen. Hij weet wat hij van mij kan verwachten en ik weet wat ik van hem kan verwachten."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020

  3. woensdag 23 september 2020