Espanyol voelt zich benadeeld en vecht degradatie aan

3 augustus 2020, 19:52   Bijgewerkt: 3 augustus 2020, 21:40

Espanyol legt zich niet neer bij degradatie uit La Liga. De nummer laatst van het voorbije seizoen stelt dat er na coronastop sprake was van een oneerlijke strijd. Espanyol veroverde in juni en juli slechts vijf punten in elf wedstrijden.

In een statement verzoekt Espanyol om alle degradaties in de profcompetities te schrappen. Daar heeft de club een aantal argumenten voor. Allereerst stipt Espanyol de vreemde situatie op het tweede Spaanse niveau aan. Daar ging op de laatste speeldag het duel tussen Deportivo La Coruña en Fuenlabrada vanwege coronabesmettingen bij laatstgenoemde club niet door, met alle gevolgen van dien.

Espanyol stelt ook nadeel te hebben ondervonden van het spelen van wedstrijden zonder publiek. De club speelde na de coronabreak vijf keer op eigen terrein tegen een directe concurrent. Vanwege de gesloten stadions had Espanyol geen thuisvoordeel. Ook geeft Espanyol aan nadeel te hebben gehad van besmettingen binnen de selectie. In maart meldde de club zes coronagevallen, waardoor het zich minder goed kon voorbereiden op de hervatting van La Liga.

Lees ook: Westerlo wil ook naar 1A en spant kort geding aan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen