Transfer Sancho naar United krijgt steeds meer gestalte

Transfer Sancho naar United krijgt steeds meer gestalte

3 augustus 2020 – Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de transfer van Jadon Sancho naar Manchester United wordt afgerond. Nadat maandagmiddag bekend werd dat de onderhandelingen met Borussia Dortmund in volle gang zijn, meldt Sky Sports later op de dag dat de Engelse grootmacht dicht bij een persoonlijk akkoord met twintigjarige Sancho is.Op Old Trafford kan Sancho een contract voor vijf seizoenen tekenen. Als de vleugelaanvaller akkoord is met Manchester United, dan scheidt enkel een overeenkomst tussen de clubs de Engels international van een terugkeer naar Engeland. Onder meer BBC meldde eerder op de dag dat Borussia Dortmund een transfersom van 100 miljoen euro verlangt voor zijn sterspeler. Sky Sports rept over een vraagprijs van 120 miljoen euro.

Dortmund zou Manchester United een deadline gesteld. Uiterlijk 10 augustus moeten de clubs overeenstemming hebben bereikt over een transfer van Sancho, anders gaat de deal niet door. De Duitsers willen zich namelijk ongestoord kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen, dat op 18 september van gang gaat.

Sancho maakt op zeventienjarige leeftijd de overgang van de jeugdopleiding van Manchester City naar Borussia Dortmund. In Duitse dienst is hij de voorbije jaren uitgegroeid tot een van de meest begeerde aanvallers. Sancho brak twee seizoenen definitief door. Het voorbije seizoen was de Engels international goed voor zeventien doelpunten en zestien assists in de Bundesliga.

Het is goed mogelijk dat Sancho deze zomer een van de duurste spelers ooit wordt. Tot nu toe werd er tien keer een transfersom van honderd miljoen euro of meer voor een speler betaald.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020