FC Groningen
0 – 1
Vitesse
Feyenoord
1 – 0
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Rutten na mislukt Italiaans avontuur herenigd met Steijn

Rutten na mislukt Italiaans avontuur herenigd met Steijn

3 augustus 2020 – NAC Breda heeft zijn eerste zomeraanwinst binnen. Moreno Rutten (27) speelt de komende drie seizoenen bij de Parel van het Zuiden. Hij wordt in het Rat Verlegh Stadion herenigd met trainer Maurice Steijn, die hij kent van zijn tijd bij VVV-Venlo.

Rutten ging een jaar geleden zijn eerste buitenlandse avontuur aan. Na vier jaar VVV-Venlo tekende de verdediger een contract bij FC Crotone. Succesvol werd zijn Italiaanse periode niet. In de Serie B kwam hij als invaller slechts vier keer aan spelen toe. In mei liet Rutten zijn contract bij Crotone ontbinden.

Nu keert Rutten weer terug op de Nederlandse velden. "Onlangs werd ik gebeld door Maurice Steijn of ik interesse had om naar NAC te komen. NAC is een fantastische club. Ik kom zelf uit Brabant, dus ik ken NAC goed. Ik heb met Anthony Lurling gespeeld en heb bij zijn afscheidswedstrijd mogen spelen in het stadion, dat heeft wel een beetje de doorslag gegeven. Ik ben een moderne back die graag opkomt, maar kan ook op het middenveld spelen. Ik kijk er naar uit om iedereen te leren kennen en aan de slag te gaan", vertelt de NAC-nieuweling.

Steijn is blij dat Rutten wordt toegevoegd aan zijn selectie. "Hij is een multifunctionele speler, die zowel links- als rechtsback kan spelen. Maar hij is ook op het middenveld inzetbaar. Hij weet hoe het is om in de Eerste Divisie te spelen en om kampioen te worden. Daarnaast heeft hij de nodige Eredivisiewedstrijden gespeeld. Hij neemt dus een heel wat ervaring met zich."

gerelateerd