Westerlo wil ook naar 1A en spant kort geding aan

3 augustus 2020, 17:25

De soap in het Belgisch voetbal krijgt een nieuwe aflevering. Westerlo wil een plek op het hoogste niveau afdwingen en heeft een kort geding aangespannen tegen de Belgische voetbalbond (KBVB) en de Pro League.

Afgelopen vrijdag werd besloten om 1A uit te breiden naar achttien clubs. Dat was goed nieuws voor Waasland-Beveren, dat degradatie ontliep, en OH Leuven en Beerschot, die niet meer om een promotieticket hoefden te spelen. Westerlo bleef echter met lege handen. Die club veroverde afgelopen seizoen de meeste punten in 1B, maar mocht niet deelnemen aan de play-offs omdat het geen periode won.

Westerlo, dat getraind wordt door Bob Peeters, is van mening dat het net zoveel recht heeft op promotie als OH Leuven (de verliezer van de promotiefinale) omdat in de statuten nergens is terug te vinden dat er twee clubs naar 1A promoveren. 'Westerlo heeft geen andere keuze dan de KBVB en de Pro League te dagvaarden. Westerlo zal de kortgedingrechter vragen om te worden toegevoegd aan 1A, minstens het begin van de competitie op te schorten én de huidige kalender te bevriezen', schrijft de club in een persbericht.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen