Bizarre ontknoping houdt gemoederen bezig in Oostenrijk

Bizarre ontknoping houdt gemoederen bezig in Oostenrijk

3 augustus 2020 – Een bizarre ontknoping in de Oostenrijkse promotiestrijd houdt de gemoederen bezig in het Alpenland. Op de laatste speeldag verzekerde SV Ried zich van het kampioenschap door met liefst 9-0 te winnen van Floridsdorfer. Daardoor hield Ried, op doelsaldo, grote concurrent Austria Klagenfurt onder zich.Klagenfurt won zelf tijdens de laatste speelronde met 6-1 van Wacker Innsbruck. Een uitslag die voldoende was geweest voor het kampioenschap als Ried niet met zulke enorme cijfers had gewonnen. De monsterzege van Ried zorgde voor scheve gezichten bij Klagenfurt. Zeker omdat Floridsdorfer eerder in het seizoen geen enkele keer met een verschil van meer dan drie doelpunten verloor.

Zeljko Karajica, trainer van Klagenfurt, is laaiend. "Het is een farce, een schande", reageerde de coach tegenover APA. Hij wil dat de bizarre zege van Ried op Floridsdorfer wordt onderzocht. "Als men denkt dat het het leven maandag gewoon doorgaat, dan hebben ze het mis. Men kan ervan uitgaan dat we alle mogelijkheden zullen onderzoeken om de onderste steen boven te halen."

In een statement heeft Floridsdorfer gereageerd op de commotie. 'We zijn ons ervan bewust dat we veel mensen hebben teleurgesteld. Namens de hele club willen we onze excuses aanbieden voor het desolate en onprofessionele optreden van het team. We bestrijden de beschuldigingen die rondgaan.'

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 30 september 2020

  2. dinsdag 29 september 2020