SC Heerenveen laat Frederiksen (19) alsnog vertrekken

SC Heerenveen laat Frederiksen (19) alsnog vertrekken

3 augustus 2020 – SC Heerenveen heeft Emil Frederiksen (op archiefbeeld) definitief van de hand gedaan. De negentienjarige middenvelder vervolgt zijn carrière bij SønderjyskE, de Deense club waar hij afgelopen seizoen ook al op huurbasis speelde. In Friesland had Frederiksen weinig perspectief op speeltijd.Toch is de overgang van Frederiksen nog enigszins opvallend. Heerenveen meldde afgelopen woensdag juist de terugkeer van Frederiksen in het Abe Lenstra Stadion. Frederiksen kwam aanvankelijk niet tot een persoonlijk akkoord en wilde SønderjyskE met het oog op de aanstaande Europese campagne niet langer wachten.

Frederiksen speelde zaterdag ook nog mee in de oefenwedstrijd van Heerenveen tegen NAC Breda. Dat is zijn laatste optreden in Friese dienst geworden. "Emil heeft in Denemarken zijn profdebuut gemaakt en SønderjyskE tijdens zijn huurperiode overtuigd van zijn kwaliteiten", aldus technisch manager Gerry Hamstra op het clubkanaal voor Heerenveen.

In Heerenveen speelde Frederiksen nooit een officieel duel in het eerste. Voor SønderjyskE kwam de Deen afgelopen seizoen tot veertien wedstrijden en won hij ook de beker.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020