SC Heerenveen ziet in Uruguayaan opvolger Botman

3 augustus 2020, 12:01

SC Heerenveen staat op het punt een Uruguayaanse verdediger aan te trekken. Joaquin Fernandez (21) reist dinsdag naar Nederland om zijn transfer naar Friesland in orde te maken. De op handen zijnde deal heeft de linker centrale verdediger zelf bevestigd. Fernandez lijkt de opvolger van Sven Botman.

Fernandez komt over van Atletico River Plate, een club uit de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. "Ze volgen mij al een tijdje. Maar totdat ik de vliegtickets in handen had, wilde ik mij niet rijk rekenen", zegt Fernandez tegen sportkrant Ovacion. "Heerenveen ligt op ongeveer 125 kilometer van Amsterdam. Gelukkig heb ik geen problemen met Engels. Misschien ben ik de helft vergeten, maar ik weet zeker dat ik het over een paar maanden onder de knie heb."

Na het vertrek van de van Ajax gehuurde Botman zocht Heerenveen een nieuwe compagnon voor Ibrahim Dresevic. Het is nog onduidelijk of de Friezen Fernandez gaan huren of kopen. Dat Heerenveen bij een Uruguayaan uitkomt is opvallend, omdat aan een niet-EU-speler een hoger salaris kleeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen