'Woede Conte zorgt voor niet te lijmen breuk met Inter'

'Woede Conte zorgt voor niet te lijmen breuk met Inter'

3 augustus 2020 – De kritiek op de clubleiding leidt Antonio Conte naar de uitgang van Internazionale. Vooraanstaande Italiaanse media verwachten dat de schade onherstelbaar is en dat een breuk aanstaande is. Massimiliano Allegri en Mauricio Pochettino worden genoemd als opvolger."We hebben het hele seizoen stront gegeten", sprak Conte dit weekend. De trainer wilde een hartig woordje spreken met voorzitter Steven Zhang. "De spelers hebben te weinig erkenning gehad voor hun prestaties. En ik ook. Het was een lang en zwaar jaar, waarbij we heel weinig bescherming hebben gekregen van de clubleiding."

Lees meer: Conte hekelt Chinese eigenaar Inter na behalen tweede plaats

Volgens de pers in Italië praat Conte maandag met directeur Beppe Marotta. Een ontslag van Conte is onwaarschijnlijk gezien zijn jaarsalaris van 12 miljoen euro. Logischer is dat beide partijen met wederzijds goedvinden afscheid nemen van elkaar. Conte werkte slechts één seizoen voor Inter. Hij leidde de Nerazzurri naar de tweede plaats en bereikte een puntentotaal van 82, evenveel als in het succesjaar 2010 onder José Mourinho.

Opvolging
Allegri wordt gezien als de belangrijkste kandidaat om Conte op te volgen. Hij zat afgelopen seizoen zonder club. Allegri en Allegri werkten bij Juventus al eens samen, destijds in Turijn nam het Allegri het stokje ook van Conte over. Daarnaast zingt de naam van Pochettino rond. De Argentijn is net als Allegri clubloos. Zijn komst zou weer goed zijn voor Christian Eriksen. De transfer van de Deen in januari is naar verluidt een oorzaak van Conte's ergernis. Volgens de berichten uit Italië zat de trainer helemaal niet op Eriksen te wachten, omdat hij hem niet in zijn speelwijze vindt passen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 30 september 2020

  2. dinsdag 29 september 2020