Robben vertelt over Van Gaal en Guardiola: "Hele toffe dingen"

Robben vertelt over Van Gaal en Guardiola: "Hele toffe dingen"

3 augustus 2020 – Wessel Dammers staat te popelen om samen met Arjen Robben te spelen. Robben kwam zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo nog niet in actie, maar hij maakt op de achtergrond veel indruk. "Alleen al zijn aanwezigheid, de manier waarop hij trainingen voorbereidt, met zijn lichaam bezig is en traint: alles is van wereldklasse", zegt Dammers."Dat is echt vet om te zien", vertelt Dammers tegen De Telegraaf. De aankondiging van Robbens terugkeer, bracht veel teweeg. "We kregen de dag van zijn presentatie om twee minuten voor vijf een appje dat Robben om vijf uur gepresenteerd zou worden. Serieus?!, dacht ik. Dat te horen krijgen, was een bijzonder moment. De hele impact ervan. Mooi wat zoiets met je kan doen."

Lees ook: Robben krijgt aanvoerdersband: "Ultieme voorbeeld voor iedereen"

Dammers, die zelf overkwam van Fortuna Sittard, hoopt spoedig met Robben binnen de lijnen in actie te komen. "Of we nu al op hem af durven stappen? Haha, zéker, ik heb ook al een paar keer met hem gesproken. Hij gedraagt zich ook niet van: ik ben Arjen en ik ben dit gewend, dus dat moet anders. Dat vinden we het mooie aan hem. Hij is heel benaderbaar en als je wat vraagt, is hij heel open over alles wat hij heeft meegemaakt. Dan vertelt hij bijvoorbeeld over Louis van Gaal of Pep Guardiola en de ervaringen die hém beter hebben gemaakt. Dat zijn heel toffe dingen om te horen en daar pik je dingen uit waar je echt wat mee kan."

Trainer Danny Buijs denkt dat Robben deze week kan instromen bij de groepstraining. "Hij is individueel topfit, maar er is nog een stap te zetten naar wedstrijden volle bak kunnen spelen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020