Gisteren gemist: Robben benoemd tot captain, lijfsbehoud Genoa

Gisteren gemist: Robben benoemd tot captain, lijfsbehoud Genoa

3 augustus 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 2 augustus.Robben krijgt aanvoerdersband: "Ultieme voorbeeld voor iedereen"
Arjen Robben is komend seizoen de aanvoerder van FC Groningen, zo heeft trainer Danny Buijs in een interview met het Dagblad van het Noorden bekendgemaakt. Voor Buijs is dat de enige logische keuze. "Hij is het ultieme voorbeeld voor iedereen."

Schöne en Genoa wenden op laatste speeldag degradatie af
Genoa speelt ook komend seizoen in de Serie A. De club van Lasse Schöne won op de laatste speeldag met 3-0 van Hellas Verona en verzekerde zich daarmee van nog een jaar op het hoogste Italiaanse niveau. Voor Lecce viel het doek. Die club hoopte op een misstap van Genoa, maar verloor zelf met 3-4 van Parma.

Schimmelpenninck haalt in column hard uit naar Babel
Sander Schimmelpenninck heeft andermaal hard uitgehaald naar Ryan Babel. De 33-jarige aanvaller deelde in mei via Instagram tips over hoe je op een legale manier bijna geen belasting hoeft te betalen. Dat kwam hem op de nodige kritiek te staan, onder meer van de Quote-hoofdredacteur en Op1-presentator. In de nieuwe column van Schimmelpenninck in De Volkskrant moet Babel het opnieuw ontgelden.

"Ik zou Van Dijk graag tegen twee spitsen zien spelen"
Rio Ferdinand heeft een bijzonder hoge pet op van Virgil van Dijk, maar vraagt zich af hoe de Liverpool-verdediger zich in zíjn tijd zou manifesteren. Het voetbal is behoorlijk veranderd, stelt de oud-prof. Bovendien lopen er volgens Ferdinand tegenwoordig minder topverdedigers rond dan voorheen.

Oranje-talent Frimpong laat zich zien bij seizoensouverture Celtic
Celtic is uitstekend uit de coronastop gekomen. De regerend Schots kampioen zette zondag bij de seizoensstart Hamilton Academical eenvoudig opzij: 5-1. Oranje-jeugdinternational Jeremie Frimpong droeg met een doelpunt bij aan de ruime zege, maar Odsonne Édouard was met een hattrick de grote man aan Celtic-zijde.

Dessers mogelijk toch nog Rode Duivel: "Focus me eerst op Genk"
Cyriel Dessers zag in maart zijn debuut voor het nationale elftal van Nigeria in het water vallen. De coronacrisis stak daar een stokje voor. Het is niet ondenkbaar dat Dessers zijn debuut voor de Super Eagles nooit zal maken. Niet omdat de Nigeriaanse voetbalbond hem geen uitnodiging meer stuurt, maar omdat zijn naam steeds vaker valt bij de Rode Duivels.

  

Meer nieuws

  1. woensdag 30 september 2020

  2. dinsdag 29 september 2020