Dessers mogelijk toch nog Rode Duivel: "Focus me eerst op Genk"

Dessers mogelijk toch nog Rode Duivel: "Focus me eerst op Genk"

2 augustus 2020 – Cyriel Dessers zag in maart zijn debuut voor het nationale elftal van Nigeria in het water vallen. De coronacrisis stak daar een stokje voor. Het is niet ondenkbaar dat Dessers zijn debuut voor de Super Eagles nooit zal maken. Niet omdat de Nigeriaanse voetbalbond hem geen uitnodiging meer stuurt, maar omdat zijn naam steeds vaker valt bij de Rode Duivels.In dienst van Heracles Almelo werd Dessers afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie. Zijn goede prestaties werden beloond met een transfer naar KRC Genk, waarvoor hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op schot is. De spits was trefzeker in oefenwedstrijden tegen Excelsior, FC Utrecht en AZ. Vreemd zou het dan ook niet zijn dat Dessers in beeld is bij de Belgische nationale ploeg.

Of hij ook daadwerkelijk in beeld is bij de Rode Duivels, weet Dessers niet. "Een van mijn beste vrienden is videoanalist bij de Rode Duivels, dus ik vang wel eens iets op, maar heb zelf nog niet met Roberto Martinez gesproken", zegt hij tegen Luc Nilis, die hem namens het Het Belang van Limburg interviewt.

"Ik focus me nu eerst op Genk en goals maken, de rest komt vanzelf. Dat is altijd mijn motto geweest. Op dit moment is de nationale ploeg geen issue, pas in september zullen we meer weten. België? Nigeria? Misschien word ik ergens opgeroepen, misschien niet", blijft hij er nuchter onder. Als het aan Nilis ligt, wordt Dessers voor de volgende interlandperiode opgeroepen door Martinez. "Ik zou jou er altijd bij nemen, met alle respect voor Benteke en Batshuayi, maar jij bent meer nummer negen dan zij. Als je scoort, kan de bondscoach niet om je heen, Cyriel."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020