Schöne en Genoa wenden op laatste speeldag degradatie af

Schöne en Genoa wenden op laatste speeldag degradatie af

2 augustus 2020 – Genoa speelt ook komend seizoen in de Serie A. De club van Lasse Schöne won op de laatste speeldag met 3-0 van Hellas Verona en verzekerde zich daarmee van nog een jaar op het hoogste Italiaanse niveau. Voor Lecce viel het doek. Die club hoopte op een misstap van Genoa, maar verloor zelf met 3-4 van Parma.Met één punt voorsprong op Lecce bezette Genoa voorafgaand aan de laatste speelronde de veilige zeventiende plaats. Voor het al gedegradeerde Brescia en SPAL hoefde I Rossoblu op de laatste speeldag niet meer te vrezen. Genoa wist dat het bij een zege op het al uitgespeelde Hellas Verona zeker zou zijn van handhaving en kwam zondagavond dan ook voortvarend uit de startblokken.

Al na een helft leidde Genoa, met Schöne op de bank, met 3-0. Antonio Sanabria nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening, Cristian Romero scoorde de derde goal. Romero, gehuurd van Juventus, moest er na een uur af nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg. Het deerde Genoa niet, want het Hellas Verona van Sofyan Amrabat profiteerde niet van de overtalsituatie.

Zelfs als de bezoekers in het laatste halfuur nog vier keer of vaker hadden gescoord, dan was Genoa door het resultaat in Lecce alsnog niet gedegradeerd. Vlak voor tijd werd het nog negen tegen tien omdat Francesco Cassata en Amrabat rood pakten. De oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord mist daardoor de eerste competitiewedstrijd bij zijn nieuwe club Fiorentina.

Overige uitslagen
Bologna - Torino 1-1
Sassuolo - Udinese 0-1

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 30 september 2020

  2. dinsdag 29 september 2020