Robben krijgt aanvoerdersband: "Ultieme voorbeeld voor iedereen"

Robben krijgt aanvoerdersband: "Ultieme voorbeeld voor iedereen"

2 augustus 2020 – Arjen Robben is komend seizoen de aanvoerder van FC Groningen, zo heeft trainer Danny Buijs in een interview met het Dagblad van het Noorden bekendgemaakt. Voor Buijs is dat de enige logische keuze. "Hij is het ultieme voorbeeld voor iedereen."Bij afwezigheid van Robben droeg Azor Matusiwa zaterdag de aanvoerdersband tijdens de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo (1-0). "Ook Matusiwa is een voorbeeld voor de groep. Een op en top professional, die door andere jongens enorm wordt gewaardeerd als collega", stelt Buijs, die aangeeft dat het aanvoerderschap geen charme-offensief was om de middenvelder rustig te houden. Matusiwa stond twee maanden geleden nog lijnrecht tegenover de club omdat Groningen niet wilde meewerken aan een transfer.

"Ik heb het gevoel dat hij die knop heeft opgezet", gaat hij verder. "Hij traint fantastisch en hetzelfde geldt voor Deyo Zeefuik, van wie ik overigens nog wel verwacht dat hij vertrekt. Maar ik heb volstrekt geen klagen over die jongens. Zeefuik maakt nog steeds veertig slidings tijdens de training en Matusiwa dertig blocktackles", aldus Buijs die aangeeft dat Zeefuik ook in aanmerking kwam voor het aanvoerderschap.

"Maar gezien het feit dat hij nog maar een eenjarig contract heeft, houd ik er dus rekening mee dat hij nog vertrekt deze zomer. Dat is niet alleen de wens van Deyo, maar dat zou ook in het voordeel zijn van de club omdat je er dan nog wat geld voor kunt vragen", vervolgt Buijs, die vindt dat de aanvoerderslast niet alleen op de schouders van Robben rust. "Hij moet zich vooral kunnen richten op voetballen, niet op allerlei randzaken. Daarom gaan spelers als Bart van Hintum, Azor Matusiwa en Sergio Padt ook een rol spelen. Het is niet zo dat alleen een aanvoerder bepaalde taken heeft. Het moet van meerdere jongens komen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020