Oranje-talent Frimpong laat zich zien bij seizoensouverture Celtic

Oranje-talent Frimpong laat zich zien bij seizoensouverture Celtic

2 augustus 2020 – Celtic is uitstekend uit de coronastop gekomen. De regerend Schots kampioen zette zondag bij de seizoensstart Hamilton Academical eenvoudig opzij: 5-1. Oranje-jeugdinternational Jeremie Frimpong droeg met een doelpunt bij aan de ruime zege, maar Odsonne Édouard was met een hattrick de grote man aan Celtic-zijde.De Franse aanvaller had twintig minuten nodig om zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. Frimpong verdubbelde tien minuten later de score. Het Oranje-talent maakt een jaar geleden de overstap van Manchester City naar Celtic. De geboren Amsterdammer verhuisde op zevenjarige leeftijd naar Engeland en speelde nooit voor een Nederlandse club, maar komt desalniettemin uit voor de Nederlandse vertegenwoordigende jeugdelftallen.

Een paar minuten na het doelpunt van Frimpong deed Hamilton Academical wat terug via Scott Martin. Het deerde Celtic niet, want Édouard bracht direct na rust de marge terug tot twee goals. De Fransman gooide vervolgens de wedstrijd in het slot door zijn hattrick te completeren. Vlak voor tijd deed Patryk Klimala met zijn eerste goal in Schotse dienst nog een duit in het zakje.

Op doelsaldo gaat Celtic aan kop in de Premiership. Belangrijkste concurrent Rangers won zaterdag met 0-1 bij Abderdeen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 30 september 2020

  2. dinsdag 29 september 2020