"Ik zou Van Dijk graag tegen twee spitsen zien spelen"

"Ik zou Van Dijk graag tegen twee spitsen zien spelen"

2 augustus 2020 – Rio Ferdinand heeft een bijzonder hoge pet op van Virgil van Dijk, maar vraagt zich af hoe de Liverpool-verdediger zich in zíjn tijd zou manifesteren. Het voetbal is behoorlijk veranderd, stelt de oud-prof. Bovendien lopen er volgens Ferdinand tegenwoordig minder topverdedigers rond dan voorheen.In gesprek met The Beautiful Game Podcast begint Ferdinand zijn relaas met een compliment voor Van Dijk. "Ik vind hem geweldig, op dit moment is hij de beste verdediger ter wereld. Als we het hebben over absolute topverdedigers, dan kan ik er uit mijn tijd vijf, zes, zeven acht of zelfs negen opnoemen. Met spelers van deze tijd kan ik mijn hand niet vullen. Dat bedoel ik niet respectloos, maar ik heb het hier over de absolute top. Van Dijk zou in ieder tijdperk bij de top hebben gehoord."

Toch vraagt Ferdinand zich af hoe Van Dijk het zou doen als hij pakweg vijftien jaar geleden in de Premier League had gespeeld. "Ik zou hem graag eens tegen twee spitsen zien spelen, zodat hij week in week uit hele wedstrijden één-tegen-één zou staan. In mijn tijd speelden we altijd tegen twee spitsen. Nu heb je één spits en twee vleugelspelers. De backs houden zich bezig met de vleugelspelers, waardoor de twee centrale spelers zich met één speler bezighouden. Daardoor krijg je als centrale verdediger tijd om op adem te komen. Ik zou hem graag in die situatie willen zien, al denk ik hij het wel aan zou kunnen."

In maart werd Ferdinand gevraagd wie in zijn ogen een betere verdediger is/was: Van Dijk of Nemanja Vidic. De Engelsman koos voor de Serviër. "Hij was mijn partner in de defensie en hielp me altijd, net zoals ik hem hielp. Ik vind Van Dijk ook goed, begrijp me niet verkeerd. Hij is zonder twijfel de beste verdediger van dit moment. Ik had graag in dezelfde periode gespeeld met Virgil om te kunnen zien hoe goed hij is. Dat leek me interessant, want hij is sowieso een topspeler", zei hij toen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 30 september 2020

  2. dinsdag 29 september 2020