Buijs steunt 'pure jongens' Zeefuik en Matusiwa

Buijs steunt 'pure jongens' Zeefuik en Matusiwa

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 augustus 2020 – Danny Buijs steunt Deyovaiso Zeefuik en Azor Matusiwa volop. Het duo heeft duidelijk laten merken FC Groningen te willen verlaten, maar ligt er met geïnteresseerde clubs tot dusver geen akkoord op tafel. "Ik hou wel van die jongens", zegt de begripvolle Buijs.

Zeefuik en Matusiwa gooiden beiden de knuppel in het hoenderhoek. Eerstgenoemde zint op een transfer naar Hertha BSC, maar wil technisch directeur Mark-Jan Fledderus volgens hem niet meewerken. "Hij heeft zogenaamd het beste met me voor, maar ik wil zelf over mijn carrière beslissen. Ik laat Fledderus niet mijn leven bepalen", sprak Zeefuik. Matusiwa uitte vergelijkbare taal. "Toen ik tekende zijn er bepaalde afspraken gemaakt. Die afspraken worden nu niet door Mark-Jan Fledderus nagekomen", zei de middenvelder, die onder andere naar RC Lens kan vertrekken, in juni.

Volgens Buijs betekent niet dat de twee bij de pakken gaan neerzitten. "Dat zijn pure jongens. Die gaan elke dag volle bak, al zit er ook wel eens een mindere dag tussen. Zeefuik maakt nog steeds driehonderd slidings per training en klapt vijftig keer over zijn tegenstander heen", zegt de trainer van Groningen tegen De Telegraaf. "Niemand hoeft er rekening mee te houden dat deze jongens, zodra zij een Groningen-shirt aan hebben, zullen verzaken. Dat komt niet in hun woordenboek voor. Alleen hebben die jongens ook ambities en komen zij op een leeftijd dat ze heel mooie stappen kunnen maken. Dan moet je door zo'n interview als van Deyo heen kunnen prikken."

In de gewonnen oefenwedstrijd van zaterdag tegen Heracles Almelo (1-0) droeg Matusiwa zelfs de aanvoerdersband. "Arjen Robben is normaal gesproken gewoon de eerste aanvoerder, maar daarna komen een aantal jongens in aanmerking voor het dragen van de band en Azor is er daar één van. Hij is in de groep een voorbeeld in hoe je het vak profvoetballer moet beleven."

gerelateerd