PEC Zwolle start voorbereiding met nederlaag tegen SC Cambuur

1 augustus 2020, 18:56

PEC Zwolle heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. In Leeuwarden ging de formatie van trainer John Stegeman zaterdag onderuit tegen SC Cambuur. Het vriendschappelijke duel in het Cambuurstadion eindigde in 2-0.

Een uur voor aanvang bracht PEC Zwolle het nieuws naar buiten dat een lid van de medische staf een positieve coronatest heeft afgelegd. Dat had geen gevolgen voor de oefenwedstrijd in Leeuwarden, die aan het einde van de zaterdagmiddag gewoon aanving. Het was Robert Mühren, die voor de coronastop aan de lopende band scoorde, die in Leeuwarden het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam. Na twintig minuten schoot de goaltjesdief na een scrimmage raak.

Halverwege de wedstrijd besloten beide trainer tien nieuwe namen het veld in te sturen. Ook met een ander team lukte het PEC Zwolle niet om een vuist te maken tegen SC Cambuur, dat in april promotie naar de Eredivisie door de neus werd geboord. De Leeuwarders hielden de overhand en verdubbelden na een uur de marge via Giovanni Korte. In de slotfase had het nog 3-0 kunnen worden, ware het niet dat Ragnar Oratmangoen de paal raakte.

PEC Zwolle speelt woensdag zijn volgende oefenwedstrijd. Dan is AZ de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen