Spaanse bond gooit Deportivo La Coruna reddingsboei toe

Spaanse bond gooit Deportivo La Coruna reddingsboei toe

1 augustus 2020 – Deportivo La Coruna krijgt een reddingsboei toegeworpen van de Spaanse voetbalbond. De RFEF verzoekt competitieorganisator La Liga om komend seizoen de Segunda Division eenmalig uit te breiden van 22 naar 24 teams. Dat betekent dat er niemand degradeert, maar wel twee clubs vanuit het derde niveau promoveren naar de tweede klasse. Ook voor Numancia zou dat goed nieuws betekenen.

Per brief heeft de bond dit verzoek neergelegd bij La Liga-baas Javier Tebas. Wat de RFEF betreft degradeert Numancia ook niet. Net als Deportivo had die club in de laatste speelronde nog een kans op handhaving. Extremadura en Santander doen wel gewoon een stapje terug. In de Segunda Division is het chaos troef nadat Deportivo La Coruna degradeerde zonder te spelen. Omdat tegenstander Fuenlabrada getroffen werd door corona, ging het laatste competitieduel niet door. Sindsdien probeert Deportivo juridisch het onderste uit de kan te halen om degradatie te voorkomen.

Lees ook: Gedupeerd Deportivo wil promotie/degradatie ongeldig verklaren

Over de play-offs voor promotie bestaat ook nog steeds geen duidelijkheid. Waarschijnlijk wordt Fuenlabrada de toegang ontzegd. De club zou zich met een overwinning op Deportivo plaatsen voor het seizoenstoetje. De kans is groot dat het duel niet wordt ingehaald en Deportivo een reglementaire 3-0 overwinning krijgt toegekend. Het zou betekenen dat Elche samen met Zaragoza, Almeria en Girona om promotie gaat strijden. Wanneer dit gaat gebeuren, blijft gissen.

gerelateerd