Geweldig gestopte penalty Vermeer onvoldoende

1 augustus 2020, 08:39

Kenneth Vermeer is met Los Angeles FC op vervelende wijze uitgeschakeld in het MLS-toernooi. In de kwartfinale van vrijdagnacht (Nederlandse tijd) tegen Orlando City verloor Los Angeles na strafschoppen. Tijdens de reguliere speeltijd stopte Vermeer een penalty, maar moest hij in de 90ste minuut de gelijkmaker toestaan. In de strafschoppenserie kon de oud-doelman van Ajax en Feyenoord zich niet nog een keer onderscheiden.

Tien minuten na de rust veroorzaakte ex-Willem II-er Diego Palacios een strafschop. Nani mocht aanleggen voor de 1-0, maar hij zag zijn schot geweldig gepakt worden door Vermeer. Vier minuten later scoorde Los Angeles ook nog aan de andere kant. De halve finale lag binnen handbereik voor Vermeer en consorten. Die droom werd ruw verstoord door Joao Moutinho. In de slotseconden van de reguliere speeltijd kopte de 22-jarige Portugees de gelijkmaker binnen.

Een penaltyserie moest de beslissing brengen. Orlando City nam de strafschoppen perfect en passeerde Vermeer vijf keer. Voor Los Angeles ging het één keer mis. Jordan Harvey schoot op de lat, met alle gevolgen van dien. Nota bene Nani schoot de belissende strafschop binnen voor Orlando.