PSV neemt maatregelen: oefenduels beloften en vrouwen afgelast

PSV neemt maatregelen: oefenduels beloften en vrouwen afgelast

31 juli 2020 – Ook de oefenwedstrijden van Jong PSV en PSV Vrouwen zijn afgelast. De club kan niet garanderen dat iedereen corona-vrij is. Het oefenduel van PSV 1 met de amateurs van UNA ging vrijdagavond niet door vanwege een coronageval bij de tegenstander en daarom scherpen de Eindhovenaren de maatregelen aan.Op het officiële clubkanaal van PSV legt medisch manager Gust van Montfort uit hoe de positieve coronatest zo laat aan het licht kwam. Vijf kwartier voor de aftrap hoorde de desbetreffende speler dat hij het virus onder de leden heeft. "Het testen van tegenstanders voor oefenwedstrijden is geen verplichting vanuit de KNVB. We hebben er voor gekozen om UNA deels te testen, ook omdat we ons protocol dat straks gaat draaien in de praktijk wilden gaan uitvoeren", vertelt Montfort.

Lees meer: UNA-speler hoorde onderweg naar PSV van positieve coronatest

Van de medische staf van UNA begreep PSV dat er geen klachten waren en dat er geen reden was voor bezorgdheid. "Uiteindelijk zijn vandaag enkele samples van UNA-spelers opnieuw getest. Dat was een keuze van het laboratorium waarmee we samenwerken. Uit die her-test is een positief geval naar voren gekomen. Omdat die uitslag zo kort voor de wedstrijd pas tot ons kwam en de spelers van UNA al in Eindhoven waren, hebben we besloten het duel niet te laten spelen."

Voor PSV is deze gang van zaken reden om het coronaprotocol aan te scherpen. "We cancelen de wedstrijden van Jong PSV en PSV Vrouwen van zaterdag, omdat die PSV-teams nog niet getest zijn. Dat geldt ook voor Excelsior Maassluis, de tegenstander van Jong PSV. Ondanks dat het geen verplichting is om voor oefenduels te testen en er geen klachten zijn hebben we besloten om dit tóch voortaan als voorwaarde te stellen. Dat besluit is genomen in overleg met microbioloog Jan Kluytmans van het Amphia Ziekenhuis in Breda. De oplopende cijfers onder met name jongeren hebben we ook meegenomen in de afweging die is gemaakt. Op de korte termijn is dat even vervelend, maar het is beter om nu bij te stellen."

Jong PSV zou morgen oefenen tegen Excelsior Maassluis, PSV Vrouwen had een ontmoeting met Gent op het programma staan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020