Openda scoort weer voor Vitesse, Sparta wint eerste oefenduel

Openda scoort weer voor Vitesse, Sparta wint eerste oefenduel

31 juli 2020 – Loïs Openda blijft scoren voor Vitesse. De van Club Brugge gehuurde aanvaller hielp de Arnhemmers vrijdagmiddag op weg naar een overwinning tegen Westerlo (4-2). In het snikhete Gelredome maakte de Belg de gelijkmaker. Openda was vijf dagen geleden tegen FC Volendam al twee keer trefzeker.Vitesse - Westerlo 4-2
Vitesse kwam voor enkele tientallen supporters wat moeizaam op gang tegen Westerlo, waar oud-Vitessenaar Bob Peeters aan het roer staat. De thuisploeg kwam ook op achterstand. Igor Vetokele profiteerde van een foutje van Thomas Hajek. Na een half uur maakte Openda, die de bal wat gelukkig voor zijn voeten kreeg, de gelijkmaker. Nog voor rust hielp Oussama Darfalou Vitesse aan een 2-1 voorsprong. Binnen een uur stond de Arnhemse doelpuntenteller op vier. De ingevallen Oussama Tannane schoot de bal geplaatst tegen de touwen en legde Riechedly Bazoer succesvol aan vanaf de penaltystip. Noël Soumah maakte de oefennederlaag van de Belgen nog iets dragelijker.

Sparta Rotterdam - TOP Oss 3-1
Sparta Rotterdam is de voorbereiding begonnen met een 3-1 zege op TOP Oss. Het oefenduel maakte deel uit van Sparta's trainingskamp in Delden. Henk Fraser startte onder meer met de debuterende Benjamin van Leer onder de lat. De doelman kon een achterstand niet voorkomen. Na twee reddingen moest Van Leer in derde instantie de treffer van Giovanni Büttner toestaan. Danzell Gravenberch bepaalde de ruststand even later op 1-1. In de tweede helft hielpen Emmanuel Emegha en Jason Meerstadt Sparta aan de overwinning.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020