Pro League tijdelijk naar 18 clubs mét Waasland-Beveren

Pro League tijdelijk naar 18 clubs mét Waasland-Beveren

31 juli 2020 – De Jupiler Pro League zal vanaf komend seizoen bestaan uit achttien clubs. Nadat de Belgische competitie tot tweemaal toe een rechtszaak tegen het gedegradeerde Waasland-Beveren verloor, moest die ploeg wel worden opgenomen in de hoogste afdeling. Dus was de keuze zeventien of achttien ploegen, wat dat laatste zijn geworden voor de komende twee seizoenen.Daardoor spelen OH Leuven en Beerschot Wilrijk zondag niet meer om promotie. Vanuit juridisch oogpunt gaat het duel wel door, ook moet er administratief nog een kampioen bepaald worden. Beide teams promoveren sowieso naar de hoogste afdeling, waarin dus ook Waasland-Beveren blijft. Die ploeg wilde de Pro League ondanks het besluit van het Belgische Arbitragehof voor de Sport laten degraderen, maar nadat donderdag de rechter ook oordeelde dat dát oneerlijk was, ging de Belgische voetbalbond op het allerlaatste moment alsnog om.

Daardoor spelen er geen zestien, maar achttien ploegen in de hoogste afdeling van België, die eigenlijk vanaf 8 augustus van start zou gaan. Het is onduidelijk of dat gehaald gaat worden, al was het sowieso al twijfelachtig vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Lees ookWaasland-Beveren krijgt weer gelijk: probleem Pro League

Competitie-opzet
Aan het einde van komend seizoen blijft de promotie-/degradatieregeling zoals die dit jaar ook was, maar een jaar later degraderen er drie ploegen rechtstreeks en promoveert er slechts één. Ook de play-offs gaan tijdelijk op de schop: de nummers één tot en met vier spelen voor de landstitel en de nummers vijf tot en met acht om de Europese tickets. Bij de start van het seizoen 2022-2023 moet alles weer zijn zoals het afgelopen seizoen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020