Ajax verkoopt Botman voor miljoenen aan OSC Lille

Ajax verkoopt Botman voor miljoenen aan OSC Lille

31 juli 2020 – Ajax heeft Sven Botman vrijdag officieel verkocht aan OSC Lille. De centrale verdediger tekent bij de Franse club een vijfjarig contract en levert de Amsterdammers naar verluidt zo'n acht miljoen euro op. Ook sc Heerenveen pikt een graantje mee, van de achterhoedespeler die het afgelopen seizoen in het Abe Lenstra Stadion voetbalde. Dat hebben beide clubs bevestigd. Botman is na Joël Veltman de tweede verdediger die Ajax deze week verlaat. Er lag al langere tijd een akkoord tussen beide clubs, maar het duurde een flinke tijd voor de handtekeningen werden gezet en de medische keuring het geval. Bovendien moesten de Fransen eerst een speler verkopen om financiële ruimte te krijgen en dat is inmiddels het geval. 

Lees ook: Heerenveen pikt graantje mee van transfer Botman

In januari lonkte al even een overgang naar de Premier League. Norwich werd in verband gebracht met de verdediger. Tot een transfer kwam het niet, omdat Ajax hem graag zou willen behouden. Dat heeft het door het hoge bod van Lille, dat een eerdere poging nog afgewezen zag worden, niet gedaan. 

Met Perr Schuurs, Edson Álvarez, Daley Blind en Lisandro Martínez hebben de Amsterdammers in de huidige selectie in elk geval vier vaste krachten die centraal achterin uit de voeten kunnen. Mede daarom zal Ajax akkoord zijn gegaan met het miljoenenbod. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020