Van Gaal hoopt dat homoseksuele speler uit kast durft te komen

31 juli 2020, 08:57

Louis van Gaal denkt dat er wel degelijk homoseksuele voetballers zijn en hoopt dat zij uit de kast durven te komen. Toch verwacht de Nederlandse coach dat het misschien nog wel langer duurt dan wordt verwacht voor dat ook daadwerkelijk gebeurt. "Ik denk echt dat een homoseksuele speler niets in de weg wordt gelegd."

Dat vertelt hij in een interview met De Gaykrant. "Over het algemeen wordt daar in de voetbalwereld niet over gesproken. De voetbalwereld heeft een ouderwetse hiërarchie en is heel conservatief in denken en doen", stelt de coach, die weleens spelers heeft getroffen van wie hij het vermoeden had dat ze homo zouden zijn. "Maar als iemand daar niet zelf mee komt, wil ik hem daar niet mee belasten."

Van Gaal zou een speler die nu uit de kast wil komen, waarschuwen voor wat hem staat te wachten. "Dat je heel veel moed en kracht moet hebben om dat te doen, want de voetbalwereld en de boze buitenwereld lijken geaardheid een lastig probleem te vinden. Maar dat het altijd veel beter is uit de kast te komen, want je moet zo dicht mogelijk bij jezelf blijven", vindt de coach.

Ook ziet de oud-bondscoach een rol weggelegd voor spelers, die als boegbeeld kunnen fungeren. "Georginio Wijnaldum. Die kan als gekleurde mens vergelijkingen maken over de benadering van de mens in al zijn geaardheden. Ik kan mij niet voorstellen dat hij daartegen is", doet Van Gaal een suggestie van iemand die daarin een rol zou kunnen vervullen. De middenvelder van Liverpool bleek in het racismedebat ook een voortrekker in de discussie. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen