Atlanta-president Eales geeft redenen voor ontslag De Boer

31 juli 2020, 08:30

Atlanta United-president Darren Eales heeft Frank de Boer nog een flinke schop na gegeven. De bestuurder heeft voor het eerst gereageerd op het vertrek van de Nederlandse coach en nam daarbij geen blad voor zijn mond. De preses zag te weinig verbetering en wil een meer aanvallend spel voor de dag brengen met de trainerswissel.

Dat vertelt hij op de site van Major League Soccer. Eales had het gevoel dat er te weinig verbetering zat in het elftal. "Daarom was het tijd voor verandering. Er was sturing nodig wat de speelstijl betreft en dat heb ik eerder ook aangegeven. We hebben een goede spelersgroep, die tot meer in staat is dan we hebben gezien", stelde hij.

Bovendien zou De Boer niet aanvallend genoeg voetbal willen spelen. "We willen prijzen pakken, maar ook op een aanvallende, herkenbare manier voetballen. We willen wedstrijden winnen in een stijl die past bij Atlanta United. Als mensen naar ons kijken, dat je zeker weet dat je vermaakt wordt. Een team dat domineert", maakte Eales duidelijk.

Lees ook: Vertrek De Boer kwam niet als donderslag bij heldere hemel

Opdrachten die De Boer uiteindelijk te weinig kon vervullen, waardoor hij moest vertrekken bij de MLS-club. "Bij trainingen zie ik nu weer spelplezier. De spelers willen werken en beter worden als groep. Dat heb ik al gezien", noemde Eales een groot verschil na het vertrek van de Nederlandse coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen