Van Hanegem heeft tip: "Ziyech centraal op het middenveld"

30 juli 2020, 23:29

Willem van Hanegem is benieuwd wat Hakim Ziyech gaat laten zien in het blauwe tenue van Chelsea. De voormalig middenvelder is positief over de spelmaker die naar Chelsea is verkast en hoopt dat hij de kans krijgt op het middenveld.

Tegenover FOX Sports vertelt Van Hanegem over de spelmaker die over is gekomen van Ajax. "Ik denk dat het een groot verlies is", zegt Van Hanegem. "Elke speler is te vervangen, maar het is echt een aderlating voor Ajax. Hij was het type speler waar Quincy Promes en heel Ajax bij gebaat waren. Hij kon die bal zo spelen dat je elke keer dacht dat de verdedigers er wel aan zouden komen, maar dat kwamen ze niet. Op het goede moment draaide die bal zo scherp, dat je hem zo binnen kon schieten."

Van Hanegem hoopt dat Frank Lampard Ziyech niet in de voorhoede gaat posteren, maar op het middenveld. "Waar ik hem nu neer zou zetten is centraal op het middenveld. Ik heb Chelsea zien spelen en zij komen mensen te kort die verbinding maken tussen de achterhoede, het middenveld en de voorhoede. Hij heeft dat vermogen. Hij zal alleen nog sneller moeten handelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen